Muntpassage 79, 6001 GL Weert    +31 495 – 536 348    info@kaasenko.nl    |   Bezorging in de regio Weert gratis vanaf 25 Euro

Generic selectors
Exacte resultaten
Zoeken in titels
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Vegetarische Flammkuchen met pompoen, peren en geitenkaas

Vegetarische Flammkuchen met pompoen, peren en geitenkaas

aantal personen

2 personen

ingrediënten

  • 100g (Hokkaido) pompoen
  • 1 kleine ui of 2 sjalotten
  • 0,5 peer
  • 1 laag Flammkuchen deeg
  • 1 eetlepel haveryoghurt of zure room
  • geitenkaas 200g
  • 2 el extra olijfolie van eerste persing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of 2 stengels)
  • 1 snuifje zeezout
  • 1 el sesamzaad
  • 50g veldsla

keukenspullen

bereiden

Heb jij al eens Flammkuchen gemaakt en gegeten? Het heeft een superdun deeg en wordt meestal belegd met zure room en spek. Wij hebben de traditionele manier veranderd door onze Flammkuchen te toppen met in plakjes gesneden pompoen, peren, ui en Bettine gerijpte geitenkaas. Voeg gewoon wat veldsla toe als hij uit de oven komt en smullen maar!⁠




Verwarm de oven voor op 200°C boven/onderwarmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Was de hokkaido, verwijder de zaadjes en snijd in dunne plakjes. Mocht je een gewone pompoen hebben, verwijder dan de schil, de zaadjes en snijd dan in dunne plakjes. 

Breng in een pan genoeg water aan de kook, zodat de pompoen erin kan drijven. Voeg nu de pompoen toe en laat 5 minuten koken. Haal de pompoen voorzichtig uit de pan.

Verwijder het vel van de uien en de knoflook. Snijd de uien in plakjes van 0,5 cm dik. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne plakjes van 0,3 cm.

Leg het Flammkuchen deeg op de bakplaat en besmeer het met yoghurt of zure room. Verdeel nu de pompoenpartjes over de Flammkuchen, gevolgd door de peer en de ui. Snijd de kaas in plakjes van 0,5 cm en verdeel over de Flammkuchen.

Doe de olijfolie in een kleine kom. Pers de knoflook erboven uit en voeg de tijm toe. Meng alles goed door elkaar en druppel gelijkmatig over de Flammkuchen, houdt een beetje olijfolie achter.

Vouw de randen van de Flammkuchen voorzichtig dicht, bestrijk ze met de resterende olijfolie en bestrooi met sesamzaad. Plaats de bakplaat op de middelste plank in de oven en bak de Flammkuchen tot de kaas goudbruin is.

Tip: Terwijl de Flammkuchen in de oven bruin wordt, kun je eventueel de veldsla wassen en goed droogdeppen. Strooi, zodra de Flammkuchen uit de oven komt, de veldsla er naar wens overheen en serveer direct.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kom bij de familie

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, de lekkerste recepten en alles over kaas en meer.

Wil je op de hoogte blijven van alles over kaas en meer. Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en al onze aanbiedingen

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Aanbiedingen

Ook interessant