Muntpassage 79, 6001 GL Weert    +31 495 – 536 348    info@kaasenko.nl    |   Bezorging in de regio Weert gratis vanaf 25 Euro

Generic selectors
Exacte resultaten
Zoeken in titels
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Snelle Kaasfondue Vacherin Mont D’or

Een heerlijke en snelle kaasfondue maak je met (Vacherin) Mont d’Or. Met een frisse salade erbij geniet je ervan als maaltijd, maar je kunt er ook heerlijk mee borrelen.

Mont d’Or is een kaas die uitsluitend in de winter wordt gemaakt in het Franse en Zwitserse Jura gebergte. In de zomer grazen de koeien hoog in de bergen en leveren veel melk waarvan onder meer de kazen Comté en Gruyère worden gemaakt. In de winter echter worden ze naar de warme stallen gebracht. Dan is de melkproductie te laag om er de grote kazen van te maken dus wordt er dan de kleinere, zachte Mont d’Or van gemaakt. Wordt hij in het Franse deel van de Jura gemaakt dan heet hij Mont d’Or, komt hij uit het Zwitserse deel dan mag er ook ‘Vacherin’ voor staan. Je kunt een puntje Mont d’Or kopen van een grotere kaas, maar ook een doosje van ongeveer 450 gram. Dat laatste gebruik je voor dit recept.

Snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or

 Porties: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten Niveau: Makkelijk

INGREDIËNTEN VOOR DIT RECEPT

  •  1 (Vacherin) Mont d’Or kaasje
  •  paar takjes rozemarijn en/of tijm
  •  1 grote teen knoflook, in partjes gesneden
  •  flinke scheut droge witte wijn
  •  vers brood met een knapperige korst, en/of kleine stukjes rauwkost om te dippen zoals bloemkoolroosjes, kerstomaatjes, stukjes bleekselderij of wat je maar lekker vindt
  •  eventueel: een frisse salade
  •  ovenschaaltje of aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZE VAN DIT RECEPT

Een snelle kaasfondue met Vacherin Mont d’Or maak je zo:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de eventuele plastic verpakking van de kaas en zet het spanen doosje met de kaas erin in een vuurvast ovenschaaltje of bekleed het spanen doosje met aluminiumfolie.

Maak in de korst een paar inkepingen met een mes. Steek de takjes rozemarijn en/of tijm en de knoflook in de inkepingen. Schenk er een scheut witte wijn over.

Zet het bakje met de kaas 20 tot 25 minuten in de oven of tot de kaas helemaal zacht is en de bovenkant licht goudbruin kleurt.

Tafel lekker !!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kom bij de familie

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, de lekkerste recepten en alles over kaas en meer.

Aanbiedingen

Ook interessant