Goudgele gesmolten raclette op nieuwe aardappeltjes met koud vlees en zoetzure rode uit is een ideale, snelle maaltijd.
Ingrediënten (voor 4 porties):
2 rode uien, in ringen
1,5 tl suiker
0,9 dl rode wijnazijn
¾ tl zout
Snuf gedroogde dille
500 gram nieuwe aardappelen, Eventueel gehalveerd
250 gram raclette in plakjes
Zout en versgemalen zwarte peper
Vleeswaren, zoals salami, knoflookworst of boerenham
Bereiding:
Maak eerst de zoetzure uien. Leg ze in een schaal, giet er kokend water over en laat ze afkoelen. Meng suiker, azijn, zout en dille in een pannetje. Verhit het mengsel langzaam en roer tot de suiker is opgelost. Laat het afkoelen. Giet de uien af, schenk het azijnmengsel erover, dek ze af en laat ze minstens 1 uur (het liefst een nacht) staan.
Kook de aardappelen in de schil, giet ze af en leg ze in een braadslee.
Verwarm de grill voor. Strooi peper en zout over de aardappelen en verdeel de raclette erover. Zet ze onder de grill tot de kaas is gesmolten. Dien ze warm op met koude vleeswaren.
Giet de azijn van de uien en serveer ze bij de aardappelen.