Muntpassage 79, 6001 GL Weert    +31 495 – 536 348    info@kaasenko.nl    |   Bezorging in de regio Weert gratis vanaf 25 Euro

Generic selectors
Exacte resultaten
Zoeken in titels
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Kaas & Ko is een delicatessenzaak, en al ruim 20 jaar met veel passie en durf geleid door Kaasmeester en Zytholoog Frank van Dooren.

Behalve lekkere kazen, olijven, tapas en noten & zuidvruchten, verzorgen wij ook voor u Buffetten, bruidstaarten (uiteraard van kaas!) en relatiegeschenken op maat.

En als Zytholoog (=biersommelier) uiteraard een assortiment van streekbieren. Natuurlijk kunnen we advies geven bij combinaties van speciaal bieren en wijnen met kaas.

Klantvriendelijk, advies en kwaliteit staan bij ons hoog in de vaandel
(vaandel ontbreekt helaas in de winkel!!)

Stompentoren

Onze Hollandse kaas bestaat grotendeels uit Stompetoren kaas. Dit is een kaas uit de Beemsterstreek. Oftewel een Cono kaas. Een kaas die met recht keizer onder de Hollandse kazen is.

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. De koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten. Hiervoor belonen zij de boeren graag met een speciale premie.

Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren.

Het verschil tussen de Stompetoren kaas en bijvoorbeeld Maaslander, Beemsterkaas, Zaanlander is dat Stompetoren kazen zijn die met recht een volle smeuïge smaak hebben en minder zout bevatten.

Eigen merk

Sinds enige tijd verkopen wij ook  met trots een nieuwe Hollandse kaaslijn. Dit is onder het private label van Kaas & Ko.

Deze kazen zijn verkrijgbaar van jong tot oud. Hoe deze smaken? Een oplossing is komen proeven.

Kaas uit het Hart

Na het ontromen en pasteuriseren, voegen we stremsel en zuursel toe aan de melk. Hierdoor krijgt onze kaas de lekkere smaak. De dikke massa die dan ontstaat noemen we wrongel. Door deze te roeren en te snijden, komt er een vloeistof vrij, de ‘wei’, die als ingrediënt voor hoogwaardige kindervoeding wordt gebruikt. Dan doen we de wrongel in het kaasvat en persen we ze samen om de perfecte kaasvorm te krijgen. Echt lekker worden de kazen in het pekelbad, waar ze mogen badderen in de karakteristieke (zout-) culturen van De Graafstroom. Na het pekelen krijgen onze kazen een beschermlaagje waardoor ze minder vocht verliezen en de kwaliteit bewaard blijft. Dan mogen de kazen rijpen op originele houten planken in het kaaspakhuis, voordat ze naar de winkel gaan en in onze keuken belanden.

Onze smeuïge jonge kaas, zachte jong belegen, romige belegen en pittig oude kaas zijn stuk voor stuk lekker en gezond: We streven naar een zo laag mogelijk vet- en zoutgehalte in onze karaktervolle kazen. Dit noemen wij ‘kaas uit het hart’; kaas met veel zorg, passie en liefde bereid met de melk van de beste koeien uit het Groene Hart en omstreken.

Kom bij de familie

Aanbiedingen