Ingredienten:
Poedersuiker: 100 gram
Eieren: 2 stuks
Boter: 250 gram
Bloem: 375 gram
Taleggio kaas: 200 gram
Truffelsalsa: 1 theelepel
Olijfolie of boter voor de bakken
Rode Ui: 1 stuk
Port: 40 ml
Stroop: 80 gram
Bereiding kruimeltaartje:
– boter in de keukenmachine wit slaan
– poedersuiker en een beetje zout toevoegen en mengen tot een egale massa.
– eidooiers en eiwit scheiden en de eidooiers erdoor mengen.
– de bloem zeven en erdoor mengen.
– het geheel goed en snel mengen.
– oplaten stijven in de koelkast (circa 30 minuten).
– uitrollen tot een plak van 0,5 centimeter met een beetje bloem.
– uitsteken of snijden en vormpje ermee bekleden.
– de Taleggio kaas fijn snijden en vormpjes vullen
– een theelepel truffelsalsa toevoegen.
– met het deeg wat over is een kruimeldeeg maken, door bloem toe te
voegen en het te kruimelen.
– kruimels over de kaas verspreiden tot alles is afgedekt.
Afbakken op 180 graden gedurende 15 minuten.
Bereiding uiencompote:
– de rode ui pellen en in dunne halve ringen snijden
– pan verwarmen met olie of boter en de gesneden uien bakken tot licht bruin
– de rode port toevoegen en laten doorkoken tot het meeste vocht verdampt is
– de stroop toevoegen en even doormengen.
Neem een bord en leg hier het warme taartje op en plaats er wat warme uiencompote naast.
-
TaleggioVanaf: €3,75