Muntpassage 79, 6001 GL Weert    +31 495 – 536 348    info@kaasenko.nl    |   Bezorging in de regio Weert gratis vanaf 25 Euro

Generic selectors
Exacte resultaten
Zoeken in titels
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Kruimeltaartje met Taleggio, truffelsalsa en uiencompote

Ingredienten:
Poedersuiker: 100 gram
Eieren: 2 stuks
Boter: 250 gram
Bloem: 375 gram
Taleggio kaas: 200 gram
Truffelsalsa: 1 theelepel
Olijfolie of boter voor de bakken
Rode Ui: 1 stuk
Port: 40 ml
Stroop: 80 gram

Bereiding kruimeltaartje:
– boter in de keukenmachine wit slaan
– poedersuiker en een beetje zout toevoegen en mengen tot een egale massa.
– eidooiers en eiwit scheiden en de eidooiers erdoor mengen.
– de bloem zeven en erdoor mengen.
– het geheel goed en snel mengen.
– oplaten stijven in de koelkast (circa 30 minuten).
– uitrollen tot een plak van 0,5 centimeter met een beetje bloem.
– uitsteken of snijden en vormpje ermee bekleden.
– de Taleggio kaas fijn snijden en vormpjes vullen
– een theelepel truffelsalsa toevoegen.
– met het deeg wat over is een kruimeldeeg maken, door bloem toe te
voegen en het te kruimelen.
– kruimels over de kaas verspreiden tot alles is afgedekt.

Afbakken op 180 graden gedurende 15 minuten.

Bereiding uiencompote:
– de rode ui pellen en in dunne halve ringen snijden
– pan verwarmen met olie of boter en de gesneden uien bakken tot licht bruin
– de rode port toevoegen en laten doorkoken tot het meeste vocht verdampt is
– de stroop toevoegen en even doormengen.

Neem een bord en leg hier het warme taartje op en plaats er wat warme uiencompote naast.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kom bij de familie

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, de lekkerste recepten en alles over kaas en meer.

Aanbiedingen

Ook interessant