Muntpassage 79, 6001 GL Weert    +31 495 – 536 348    info@kaasenko.nl    |   Bezorging in de regio Weert gratis vanaf 25 Euro

Generic selectors
Exacte resultaten
Zoeken in titels
Zoeken in inhoud

Koemelk allergie en toch genieten van kaas

A2A2 KAAS

In Nieuw-Zeeland is er in de begin jaren tachtig onderzoek gedaan naar de oorzaken van een melkallergie onder mensen. Hieruit kwam naar boven drijven dat niet alle melk precies dezelfde eigenschappen bevat. Het tegenovergestelde is juist waar. Deze verschillen in eigenschappen zijn het resultaat van de genen die koeien bezitten. Zo zijn er koeien met het A1A1-gen, maar ook koeien met het A1A2-gen of het A2A2-gen. Dit subtiele verschil zorgt ervoor dat mensen met een koemelkallergie A1A1 kaas niet kunnen verdragen, terwijl ze A2A2 kaas wél kunnen verdragen. En dat is goed nieuws voor de kaasliefhebbers met een koemelkallergie onder ons! Voortaan kan iedereen ongehinderd van de heerlijke kazen genieten dankzij deze ontdekking.

Jong belegen kaas is een waar genot voor de ware kaasliefhebbers onder ons en biedt extra belegen kaas een heerlijke smaaksensatie. Oók voor degenen onder ons die een koemelkallergie hebben. Voor hen is er nu de A2A2 jong belegen kaas en extra belegen kaas. Deze kaas wordt gemaakt van speciaal geselecteerde koeien met het A2-gen. De stof BCM-7, ook wel bekend als de veroorzaker van de koemelkallergie, ontbreekt in de melk van deze koeien.

Bron: www.goudsekaasshop.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kom bij de familie

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, de lekkerste recepten en alles over kaas en meer.

Wil je op de hoogte blijven van alles over kaas en meer. Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en al onze aanbiedingen

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Aanbiedingen

Ook interessant