Tynjetaler

Nieuw in het assortiment van Kaas en Ko is de Tynjetaler. Het is een bijzondere kaas van Friese grond. Romig en ietsje zoet van smaak, "met een knipoog naar de Zwitserse Alpen."

Deze Jong Belegen Boerenkaas heeft een licht pittige nasmaak. De kaas is heerlijk voor op brood, maar ook bij de borrel of als fondue is hij niet te versmaden.

De Tynjetaler wordt gemaakt op de Kaasboerderij De Gelder (Tijnje). Deze kaasproducent is niet zomaar een kaasmaker. Ze zijn als eerste geëindigd in de verkiezing van de lekkerste Goudse Boerenkaas van Nederland. Daarmee laten zij zien dat men niet alleen in Zuid-Holland en Utrecht, de traditionele Boerenkaas-regio’s, maar ook in Friesland uitstekende Boerenkaas kan maken. Vorig jaar eindigden zij op een eervolle vierde plaats, in 2007 waren zij ook al de onbetwiste nummer een met de allerlekkerste Boerenkaas van Nederland en namen zij de (toen nog) Jan den Bestentrofee in ontvangst.

Boerenkaas is een authentiek Nederlands product, dat sinds 2007 door de Europese Unie is erkend als Gegarandeerd Traditionele Specialiteit. Alleen kaas die echt op de boerderij is bereid, met de verse, rauwe melk afkomstig van de eigen veestapel, mag boerenkaas heten.

tynjetaler