Muntpassage 79, 6001 GL Weert    +31 495 – 536 348    info@kaasenko.nl    |   Bezorging in de regio Weert gratis vanaf 25 Euro

Generic selectors
Exacte resultaten
Zoeken in titels
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Graskaas is er weer!

Wie voorjaar zegt, zegt graskaas! De koeien gaan de wei weer in om te genieten van het eerste verse malse gras. Kaasliefhebbers kijken ieder jaar reikhalzend uit naar dit moment, want dit is de tijd dat de heerlijke volle en romige graskaas weer op de markt komt!

Benieuwd naar wat graskaas precies is en waar en wanneer je het kunt kopen?

Wat is graskaas?

Graskaas – vroeger meikaas genoemd – is gemaakt van melk van koeien die na de winter voor het eerst de wei ingaan. Doordat ze in het voorjaar weer voor het eerst vers gras eten, geeft dit een heerlijk volle en romige smaak aan de kaas die liefhebbers een ware traktatie vinden.

Het voer van de koeien is zeer bepalend voor de smaak van kaas. Omdat de koeien in het voorjaar vers en doorgewinterd gras kunnen grazen, geeft dit graskaas een andere smaak dan kaas van koeien die binnen staan en alleen kuilgras, voederbiet of ruwvoer te eten krijgen. 

Waarom is graskaas zo lekker en uniek?

Graskaas is jonge kaas en heeft hiermee een korte rijpingstijd van 4 tot 6 weken. Het unieke van graskaas is dat het een eigen volle en romige smaak heeft door het frisse voorjaarsgras. Vandaar ook de naam graskaas. Ook kan graskaas slechts een aantal weken in het voorjaar gemaakt worden, waardoor de kaas wordt gezien als een echte delicatesse.

Graskaas krijgt zijn extra zachte en romige smaak doordat de melk van het eerste overwinterde gras zachtere melkvetten bevat. Ook bevat dit allereerste voorjaarsgras meer voedingsstoffen en vitaminen. Hierdoor is graskaas tijdelijk smeuïger en zachter dan jonge kaas in de rest van het jaar. Hij is daarmee niet meteen vetter dan normale kaas. Integendeel: graskaas bevat meer bestanddelen die vetverbranding bevorderen dan andere kaas. Het is dus nog gezond ook!

Waar eet je graskaas bij?

Graskaas is een fijn cadeautje van de natuur. Als je graag in de keuken staat, is dit product niet te missen. De smeuïge graskaas geeft net dat extraatje aan een gerecht.

Graskaas is breed toepasbaar in recepten. Zo gebruiken mensen het veelal in quiches, pasta’s, salades, dips, als vulling in groenten of gewoon lekker Hollands op een boterham. Probeer bijvoorbeeld eens een salade met veldsla en druiven. Maar ook op een kaasplank met een goed glas wijn misstaat deze boerenkaas niet! 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kom bij de familie

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, de lekkerste recepten en alles over kaas en meer.

Wil je op de hoogte blijven van alles over kaas en meer. Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en al onze aanbiedingen

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Aanbiedingen

Ook interessant