Soep met brood en kaas is in veel landen populair. Een klassieker is de uiensoep die bekend werd in Les Halles in Parijs. Daar kunt u hem nog steeds krijgen, al is de overdekte markt verdwenen. Hij wordt geserveerd met gesmolten gruyère.
Ingrediënten (voor 4 porties):
50 gram boter
2 uien (ca. 250 gram) in ringen
2,5 eetlepel bloem
1 liter groente- of kippenbouillon
0,6 dl droge, witte wijn of 30 ml droge sherry
4 sneetjes krokant stokbrood of wit brood
150 gram gruyère of emmentaler geraspt
Zout en versgemalen zwarte peper
Tip: om de soep kleur te geven, kunt u de uien bruin bakken voor u de bouillon toevoegt. In plaats van Gruyere of Emmentaler kunt u ook belegen of oude Goudse kaas nemen, maar dan is de soep niet meer authentiek.
-
Geitenkaas OudVanaf: €6,25
-
Mekkerstee BelegenVanaf: €5,75
-
Stolwijker BelegenVanaf: €4,12
-
Stompetoren Oude KaasVanaf: €4,62
-
Stompetoren Oud Light 35+Vanaf: €4,87
-
Stompetoren Extra Belegen 35+Vanaf: €4,74
-
Stompetoren Belegen Light 35+Vanaf: €4,49
-
Stompetoren Belegen KaasVanaf: €3,00