Muntpassage 79, 6001 GL Weert    +31 495 – 536 348    info@kaasenko.nl    |   Bezorging in de regio Weert gratis vanaf 25 Euro

Generic selectors
Exacte resultaten
Zoeken in titels
Zoeken in inhoud

Boerenkaas

Hoewel de Hollandse kaasproductie vrijwel helemaal machinaal verloopt, zijn er nog steeds ambachtelijke kaasmakers die op de boerderij kaas maken van rauwe, volle melk.

Daardoor is de smaak van boerenkaas vaak ook voller en rijker dan die van andere soorten. De meeste boerenkazen zijn dan in feite boerengoudse, omdat recept en bereiding vrijwel hetzelfde zijn als die van Goudse kazen.

Het belangrijkste verschil is dat de melk niet is gestandaardiseerd wordt, waardoor de smaak van boerenkaas nogal kan variëren. Bovendien wordt boerenkaas helemaal op traditionele wijze gemaakt.

Het enige moderne tintje is het poreuze plastic laagje dat op jonge kaas word “geschilderd” om ze tijdens de maanden van rijpen te beschermen.

Jonge boerenkaas is nootachtig en vol, met compacte romige textuur en een geur die aan weilanden en vers hooi doet denken. Later wordt de smaak sterker en fruitiger.

In oudere kazen kunnen kleine eiwitkristallen ontstaan, net als bij de Parmezaanse kaas.

Echte Boerenkaas koop je niet bij Albert Heijn, Lidl, Jumbo, Plus of Lidl maar bij een lokale kaaswinkel zoals Kaas & Ko.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Grazende koe

Kom bij de familie

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, de lekkerste recepten en alles over kaas en meer.

Wil je op de hoogte blijven van alles over kaas en meer. Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en al onze aanbiedingen

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Aanbiedingen

Geen producten gevonden

Ook interessant

Koemelk allergie en toch genieten van kaas

Jong belegen kaas is een waar genot voor de ware kaasliefhebbers onder ons en biedt extra belegen kaas een heerlijke smaaksensatie. Oók voor degenen onder ons die een koemelkallergie hebben. Voor hen is er de A2A2 jong belegen kaas en extra belegen kaas.

Lees verder »
Ontvang aanbiedingen
en kortingen in jouw inbox

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang een welkomskorting van 5% op de eerste bestelling in onze webwinkel.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen