Muntpassage 79, 6001 GL Weert    +31 495 – 536 348    info@kaasenko.nl    |   Bezorging in de regio Weert gratis vanaf 25 Euro

Generic selectors
Exacte resultaten
Zoeken in titels
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Bier en Kaas

Een aantal jaren geleden heb ik (Frank van Dooren) de opleiding van Zytholoog gevolgd in België. Het bierland bij uitstek.

Nu is de vraag wat is een zytholoog?

Een zytholoog (afkomstig van het Griekse woord ‘zythos’ = bier) is naar analogie met de Sommelier in de wijnbranche, de bierkenner bij uitstek. Een andere naam voor zytholoog is bieroloog of bierkenner.

Binnen een opleiding zytholoog wordt naast een basiskennis bier diep ingegaan op het professioneel bierproeven (tja, dit was vervelend…) en wordt een grondige kennis verworven in de combinatie bier en gastronomie.

Wat mij is opgevallen tijdens de opleiding en het vele proeven van combinaties van speciaal bieren en kazen, dat de combinaties een uitdaging vormen. Dit in tegenstelling van wijnen en kazen.

In de winkel verkopen wij uiteraard speciaal bieren van “de Brouwschuur” uit Weert.

En natuurlijk geven wij ook advies over combinaties van kaas met andere biersoorten. Zoals Le Trappe, Swinkels, Geuze, Kriek Lambic, Cornet, la Roche, Leffe en Duvel.

En als het weer wordt toegelaten, gaan we in de toekomst workshops geven met bier en kaascombinaties. Dat wordt zijner tijd op deze site kenbaar gemaakt en natuurlijk ook op facebook en Instagram van Kaas & Ko.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kom bij de familie

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, de lekkerste recepten en alles over kaas en meer.

Wil je op de hoogte blijven van alles over kaas en meer. Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en al onze aanbiedingen

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Aanbiedingen

Ook interessant